Stalen binnendeuren en de woontrends van 2024

Nieuwsbrief Dierendag Header

In het jaar 2024 bekijken we de nieuwste woontrends en ontwikkelingen. We gaan kijken naar de verwachtingen op het gebied van interieurdesign. Daarnaast bekijken we welke rol de stalen binnendeuren van Skygate hierin kunnen vervullen.

Verschillende woontrends van 2024 zullen de aandacht trekken, en we zien hierin dat stalen binnendeuren een integraal onderdeel van deze trends blijven. Sommige trends zijn al langer aanwezig, maar er zijn ook nieuwkomers die zorgen voor verrassende nieuwe interieurstijlen en combinaties. In deze blog nemen we je mee in de woontrends die in 2024 veelvuldig zullen worden toegepast.

De moderne jaren '70

De eerste terugkerende trend, is een eerbetoon aan de jaren zeventig met weelderige kleuren, funky patronen en organische vormen. Stalen binnendeuren, ontworpen in deze organische stijl, voegen een eigentijdse draai toe aan retro-invloeden. De combinatie van tijdloze elegantie en eigentijds design maken deze stalen binnendeuren uniek.

Dierendag 2022 foto 3
Dierendag 2022 foto 1

Duurzaam wonen

Ten tweede staat duurzaamheid staat centraal in onze missie. Hierbij omarmen we met trots eco-vriendelijke materialen en energie-efficiënte oplossingen. Onze stalen binnendeuren, vervaardigd van hoogwaardige en duurzame materialen, zijn een naadloze aanvulling op deze duurzame visie. Als een onderdeel van ons streven naar duurzaam wonen, benadrukken we bijvoorbeeld een vaak over het hoofd gezien aspect: de afsluiting van het trapportaal. Het plaatsen van een stalen binnendeur van Skygate aan de boven- of onderkant van de trap is niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging, maar ook een praktische keuze om warmteverlies te minimaliseren. Door deze strategische installatie wordt voorkomen dat warme lucht naar boven stijgt of koude lucht naar beneden zakt. Hierdoor wordt niet alleen het energiegebruik efficiënter, maar ook de leefomgeving in huis wordt comfortabeler.

Schoonheid van de Natuur

Een derde trend is natuur. In je interieur is dit toe te passen door te kiezen voor binnendeuren met natuurlijke materialen en lichte tinten. Onze stalen binnendeuren met glaspanelen bieden dan ook een naadloze verbinding tussen binnen en buiten, waardoor je het fijne gevoel van de natuur in huis haalt.

Bij Skygate Nederland gaan we echter nog een stap verder door onze stalen binnendeuren ook beschikbaar te maken met een prachtige houtafwerking: de Skygate naturals. Met deze stalen binnendeuren kun je de warmte en charme van natuurlijk hout perfect combineren met de duurzaamheid en elegante uitstraling van staal. Een mooie combinatie dus van modern design en de schoonheid van de natuur.

Dierendag 2022 foto 2
Dierendag 2022 foto 2

Terug naar de klassiekers  

In de vierde woontrend van 2024, keren we terug naar de klassieke elegantie met tijdloze kleuren en diverse texturen. Onze stalen binnendeuren voegen verfijning toe aan je interieur, en passen daarom perfect bij klassieke kleurenpaletten. Bij Skygate Nederland bieden we dan ook een uitgebreid scala aan afwerkingen en kleuren, zodat je de deur kunt kiezen die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke stijl en de klassieke uitstraling die je zoekt.

organische vormen en ronde lijnen  

Als laatst een van de meest populaire woontrends van dit moment: organische vormen en ronde lijnen. Laat je interieur dan ook spreken door de zachte en harmonieuze lijnen van de Skygate Flow-collectie. Deze elegante, vloeiende organische ontwerpen van onze binnendeuren zijn passend bij de woontrend ‘organische en ronde vormen’. De ronde en gebogen lijnen van de Skygate Flow-collectie komen perfect samen in deze nieuwste trend, en brengen een moderne, organische toevoeging in jouw interieur.

Dierendag 2022 foto 2

 INTERESSE IN EEN SKYGATE DEUR?

Dankzij de veelzijdigheid en maatwerkopties van Skygate stalen binnendeuren, bieden we een naadloze integratie van jouw persoonlijke stijl met de nieuwste woontrends. Of je nu een gaat voor de kleurrijke seventies trend of de voorkeur hebt voor organische vormen, onze deuren passen zich aan aan jouw unieke visie en gewenste woontrend. We begrijpen dat de keuze voor kleur en ontwerp essentieel is, en daarom bieden we een scala aan opties om je interieur te laten opvallen of om juist meer rust te creëren. Neem de regie over jouw interieurontwerp en laat Skygate Nederland je begeleiden naar de realisatie van jouw designambities voor 2024. Stel hier je eigen deur samen, of neem contact met ons op.