Veelgestelde vragen

..en antwoorden 🙂

Gebruiken jullie goedkopere materialen?
Nee, onze deuren worden handgemaakt uit eersteklas staal, 7mm gelaagd glas en hoogwaardige Argenta-scharnieren.
Hoe kan Skygate dan zo voordelig zijn?
Onze deuren worden geproduceerd in een aantal standaardmaten zodat we enorm besparen op productietijd, dus geld.
Standaardmaten. Passen ze dan wel in mijn huis?
Meestal wel, omdat we de afmetingen van het Bouwbesluit aanhouden. Heb je een afwijkende deuropening? Dan is het eenvoudiger en goedkoper om deze zgn. sparingsmaat aan te passen aan je deur, dan andersom.
Wat is een sparingsmaat?
Met de sparingsmaat bedoelen we de opening die de deur of de wand nodig heeft. Deze moet exact kloppen voor een goede montage. De maten staan in de handleiding en vind je op deze site.
Wat is een taatsdeur?
Dat is een deur zonder kozijn, die draait om zgn. taatsscharnieren. Dit zijn een soort pennen aan de boven- en onderkant van de deur. Het voordeel is dat de deur naar twee kanten opent en dat je de draaiweerstand kunt instellen.
Installeren jullie ook?
Nee, onze deuren worden kant en klaar bij je thuisbezorgd, en zijn eenvoudig te installeren door de vakman of handige doe-het-zelver. Er zit een duidelijke handleiding bij en je kunt het installatiefilmpje bekijken op onze site. Natuurlijk kun je ons altijd mailen of bellen voor antwoord op al je vragen.
Kun je een Skygate-deur ook op een natuurstenen dorpel monteren?
Ja, maar let op: als je een (metalen) plug in een natuurstenen dorpel gebruikt bestaat de kans op splijten en dat wil je niet. Het is beter om het onderste taatsscharnier te bevestigen met een langere schroef door de dorpel heen, in de ondervloer. Dan is er geen enkel gevaar.
Kan ik de deuren ook ergens anders bekijken dan in jullie showroom?

Ja, we hebben een aantal dealers in het land en werken hard aan uitbreiding. Kijk hier voor een adres bij jou in de buurt.

Waar komt Skygate vandaan?
Ondanks de Engels klinkende naam is Skygate een oer-Nederlands merk. We hebben een eigen showroom in Naarden, waar we je natuurlijk van harte welkom heten 🙂 Klik hier om een afspraak te maken.
Leveren jullie ook aan aannemers, architecten en projectontwikkelaars?
Jazeker. Wij hebben speciale oplossingen voor de professionele markt. Klik hier voor meer informatie.